Deltagare är de anställda som följer och arbetar i en konversation.
Granska deltagarna
Öppna Kommunikation och välj en konversation.
Granska deltagaravatarerna i konversationshuvudet.
Håll pekaren över indikatorn för ytterligare deltagare när fler namn är dolda.
Deltagarna aviseras när en kund skickar ett nytt meddelande. En anställd som skriver i en kundkonversation läggs till automatiskt.
Lägg till deltagare
Välj plusikonen bredvid deltagaravatarerna.
Välj en anställd för att lägga till personen.
Välj Lägg till alla när alla återstående kollegor ska delta.
Bekräfta massåtgärden när du blir tillfrågad.
När du lägger till deltagare ändras vilka som kan följa konversationen. Lägg därför endast till kollegor som behöver åtkomst.
Ta bort en deltagare
Hitta den anställda i deltagarlistan.
Välj krysset bredvid den anställda.
I en kundkonversation kan deltagarna hantera deltagarlistan. I en intern konversation kan endast ägaren lägga till deltagare eller ta bort andra personer. En person som inte är ägare kan ta bort sig själv.
Förstå ägarskap för interna konversationer
Den anställda som skapar en intern konversation är dess ägare. Endast ägaren kan ändra ämne eller taggar, hantera andra deltagare och ta bort konversationen. Andra deltagare kan fortfarande läsa och skicka meddelanden.